Recept na dobrou angličtinu
Upéct se třeťáky kanadské lívance s javorovým sirupem je už v naší škole tak trochu tradice. Děti mají čerstvě naučená slovíčka na téma FOOD a zažívají velkou radost, že si mohou slovní zásobu rozšířit o názvy ingrediencí na výrobu této dobroty. Zkusí si k jednotlivým přísadám přiřadit kartičky s anglickými názvy, vyzkoušejí si hledání v abecedně řazeném slovníčku na pracovním listu, když překládají věty o tom, jak se surovinami naložit. Poučeny anglickým návodem bez problémů namíchají těsto a zkoušejí svou obratnost při nalévání těsta i obracení lívancových koleček. Každý má svůj lívanec, který si vyrobí a pak při společném posezení sní. Žáci však nezapomněli ani na paní kuchařky ze školní jídelny. My si pochutnáváme na jídle od nich, ať si ony pochutnají na jídle od nás! Tím překvapení pro tento kuchařský den nekončí. Paní kuchařky právě testují nový recept na cheesecake a chtějí zjistit, zda by dětem chutnal, kdyby ho zařadily mezi nabídku školní jídelny. Kdo se stane vděčným degustátorem? Děti, které přinesly darem lívance, dostaly darem cheesecake. A tak si z netradiční hodiny angličtiny děti odnášejí nejen nové kuchařské dovednosti a nová slovíčka užitečná při vaření, ale také slovíčko RECIPROCITY, vzájemnost. Jsme vděční, že vzájemnost může chutnat tak skvěle